Am pierdut polita RCA, cum procedez?
In cazul in care ati pierdut polita se poate emite un duplicat de catre asiguratorul la care aveti incheiata polita RCA .
Ce este clasa bonus-malus?
Sistemul bonus/malus presupune acordarea de reduceri la prima RCA proprietarilor de masini care nu au fost implicate in accidente, sau o majorare a acesteia in cazul celor care au produs unul sau mai multe accidente pe parcursul anului anterior de asigurare.
Ce inseamna BM si cum se calculeaza ?
Sistemul bonus/malus presupune acordarea de reduceri la prima RCA proprietarilor de masini care nu au fost implicate in accidente, sau o majorare a acesteia in cazul celor care au produs unul sau mai multe accidente pe parcursul anului anterior de asigurare. Clasa B/M se calculeaza in functie de CNP si seria de Sasiu .
De ce asigurarea mea are un pret mai mare decat anul trecut?
Fata de anul anterior rata daunei a crescut. Incepand cu 1 ianuarie 2012 asiguratorii au majorat prima de asigurare cu aproximativ 22% pentru acoperirea costurilor despagubirilor.
Am plasat o comanda pe site si pretul asigurarii pentru masina mea difera de cel al unui prieten care are aceeiasi masina.
Pretul fiecarei asigurari RCA se calculeaza in functie de CNP si seria de sasiu, in acest proces intervenind clasa bonus/malus precum si localitatea sau varsta proprietarului.
Vreau sa plasez o comanda pentru o asigurare de calatorie dar nu stiu cum sa procedez pentru ca am ca destinatie mai multe tari din Europa
In acest caz trebuie sa alegeti tara cea mai indepartata ca destinatie.
Am vandut masina de curand si vreau sa-mi recuperez diferenta asigurarii. Cum pot sa procedez?
Pentru a recupera diferenta pentru perioada ramasa trebuie sa va adresati societatii de asigurare la care aveti polita incheiata sau brokerului de asigurare. Veti avea nevoie de cererea de restituire completata si semnata, copie CI/BI a proprietarului, certificatul de radiere semnat si stampital de catre autoritatea emitenta.
RCA-ul mai este valabil daca am vandut masina ?
Polita RCA nu mai este valabila , trebuie reinnoita de catre noul proprietar. Suma de bani pentru perioada ramasa din polita o puteti recupera adresandu-va societatii de asigurare la care aveti polita incheiata sau brokerului de asigurare. Veti avea nevoie de cererea de restituire completata si semnata, copie CI/BI a proprietarului, certificatul de radiere semnat si stampilat de catre autoritatea emitenta.
Pot incheia RCA-ul pentru o masina inmatriculata in alta tara ?
Polita RCA se poate incheia doar pentru masinile inmatriculate in Romania.
Valabilitatea politei poate incepe de astazi ?
Polita RCA va intra in valabilitate incepand cu ziua urmatoare .
RCA acopera si reparatile titularului?
Polita RCA acopera dauna pagubitului, pentru a beneficia si dvs. de reparatii va recomandam asigurarea CASCO. De ce nu pot sa primesc polita pe e-mail? – a fost aleasa metoda de plata ramburs Deoarece legislatia in vigoare nu ne permite sa furnizam polita sau date din polita inainte ca aceasta sa fie achitata.
In polita RCA trebuie trecuta adresa din talon sau adresa actuala?
Toate informatiile din asigurarea RCA trebuie sa corespunda cu cele din certificatul de inmatriculare al autoturismului .
Tocmai ce am cumparat masina si urmeaza sa o inmatriculez pe numele meu , ce date trebuiesc trecute in polita ?
Datele ce urmeaza sa apara in talonul nou , insa dupa ce inmatriculati trebuie sa ne transmiteti o copie a talonului pentru a putea informa asiguratorul ales .
Daca sunt utilizatorul autoturismului , trec datele mele in polita nu?
Toate informatiile din asigurarea RCA trebuie sa corespunda cu cele din talonul autoturismului , cartea masinii .
De ce este mai mare prima de asigurare pentru un propietar cu varsta de 25 de ani decat pentru un propietar de varsta a treia ?
Pentru ca riscul de accident este mai mare pentru persoanele mai tinere decat persoanele mai in varsta .
De ce este mai mare prima de asigurare pentru persoanele cu domiciliul in Bucuresti decat pentru perosanele cu domiciliul in provincie ?
Pentru ca in Bucuresti exista riscul mai mare de a provoca o dauna decat pentru provincie .
Ce date sunt necesare pentru a se calcula un pret real al unui RCA ?
Categorie autovehicul , persoana fizica sau juridica , CNP/ CUI , capacitate cilindrica , serie sasiu si localitate .
Daca prezint copia politei RCA printata politiei in cazul unei verificari si nu am o chitanta doveditoare a platii RCA-ului primesc amenda ?
Polita este valabila din momentul in care este achitata , normal trebuie sa aveti o chitanta doveditoare a platii sau un decont.
CE FAC IN CAZ DE DAUNA CASCO ?
Chiar daca nu este obligatorie si tu esti un sofer atent, asigurarea CASCO este foarte utila, mai ales in cazurile soldate cu daune grave. Si pentru ca la RCA-Market.ro ai asistenta gratuita la dauna, totul este foarte usor! In caz de accident, un consultant Total Cars Assistance (CALL CENTER 0744.364.232 /0723.888.767 sau email tcasist@gmail.com.) te va ajuta la fiecare pas si-ti va spune chiar si ce service-uri au decontare directa, pentru ca totul sa mearga cat mai repede.
Poti apela la asigurarea CASCO daca:
• ai parcat pe locul vecinului iar drept multumire acesta ti-a vandalizat masina • lipsesc elemente componente ale masinii ca urmare a furtului partial • constati ca masina nu mai este la locul ei, desi ai parcat regulamentar si toate cheile masinii sunt la tine • ai fost implicat intr-un accident rutier • masina ta a fost avariata din diverse motive (incendiu, explozie, fenomene atmosferice, inundatie, cutremur, caderi de corpuri, loviri cu obiecte mobile sau imobile) Pentru deschiderea dosarului de dauna sunt solicitate in principal urmatoarele documente: • permisul de conducere • certificatul de inmatriculare al vehiculului • buletinul de identitate • documentele de transport, conform legilor in vigoare • tichetul de asigurare obligatorie de raspundere civila auto a vinovatului de producerea accidentului • copia politei CASCO • documentul tip anexa 2 (eliberat de politie) si autorizatia de reparatie in original in cazul avariilor cu autor necunoscut SAU procesul verbal de constatare a contraventiei eliberat de organele de politie (in original) SAU adeverinta de dauna eliberata de politie in cazul furturilor partiale • copie dupa asigurarea RCA (sau dupa Cartea Verde in cazul in care autovehiculul celalalt este inmatriculat in strainatate) a masinii conduse de soferul vinovat de producerea accidentului SAU copie a buletinului de identitate, permisului de conducere si a certificatului de inmatriculare a masinii soferului vinovat, daca acesta nu are asigurare RCA valida la data producerii accidentului • in cazul autovehiculelor apartinand persoanelor juridice, inclusiv societati de leasing, este necesar sa ai o imputernicire/instiintare de dauna din partea firmei proprietare a autovehiculului • copii ale certificatului de inmatriculare si/sau cartii de identitate a vehiculului • copia permisului de conducere al persoanei care a condus autovehiculul la data daunei • copia politei de asigurare CASCO (inclusiv anexele tabelare cu vehiculele incluse in asigurare, daca este cazul) • toate documentele fiscale (in original) care dovedesc reparatia autovehiculului, de exemplu: facturile, chitantele fiscale, comenzile de lucru pentru service etc. • cererea de despagubire cu numele, semnatura (si stampila in cazul persoanelor juridice) autorizata a asiguratului • avizul de daune completat de tine sau de reprezentantul tau • in caz de furt, este nevoie sa prezinti toate randurile de chei ale autovehiculului furat
ASIGURAREA MEDICALA DE CALATORIE
Atunci cand pleci din Romania ai putea avea nevoie de servicii medicale – in urma unui accident sau a unei banale imbolnaviri. Aceste servicii trebuie sa le platesti. Chiar si pe teritoriul Uniunii Europene tot tu trebuie sa platesti de cele mai multe ori, pentru ca birocratia atasata cardului European de sanatate e suficient de complicata si mult mai scumpa decat o asigurare de calatorie. In plus, asigurarea de calatorie poata sa aiba si alte acoperiri suplimentare: pierderea bagajelor, asistenta juridica in strainatate, pierderea zborului, a documentelor etc..
Ce acopera asigurarea medicala pentru calatorii in strainatate?
Pe scurt, asigurarea de calatorie acopera cheltuieli medicale sau repatrierea. Ca majoritatea produselor de asigurare, exista si aici mai multe variante de produse, in functie de riscurile acoperite. Cele mai simple astfel de asigurari acopera doar cheltuieli medicale ca urmare a unui accident. Cele mai complexe acopera suplimentar si imbolnavirea din alte cauze decat cele pre-existente. In plus, poti gasi si asigurari de calatorie care sa acopera si alte riscuri conexe calatoriei: pierderea bagajelor, asistenta juridica sau pierderea documentelor. Atentie! In cazul produselor de baza, sporturile extreme sunt excluse, dar exista multe variante de produs disponibile pe piata care sa acopere si riscurile aparute ca urmare a practicarii unor sporturi precum: jet-ski, raliuri, bungee jumping, alpinism, scufundari, sporturi aeriene , ski etc. asadar, daca vrei sa faci sport sau activitati mai deosebite in calatoria ta, vorbeste cu un reprezentant RCA-Market si afla totul despre aceste produse. Te rugam sa specifici ce tip de sport / activitati doresti sa practici acolo, ca sa iti faci o asigurare potrivita si ca sa ai o solutie in caz de necaz. Pentru situatia in care vei fi plecat o perioada mai indelungata de timp si nu stii cu siguranta tarile in care vei ajunge iti recomandam sa achizitionezi o asigurare medicala de calatorie valabila World Wide. Iar daca pleci des, iti va fi mai avantajos sa inchei o polita deschisa, pe un an. Riscurile acoperite prin acest tip de asigurare sunt urmatoarele: • Transportul in caz de urgenta la cea mai apropiata unitate medicala • Tratamentul ambulatoriu • Medicamente, materiale sanitare si proceduri de diagnosticare prescrise de catre medic • Tratamentul efectuat in conditii de spitalizare • Transferul catre o unitate de specialitate (daca este recomandat de catre medic) • Repatrierea in caz de deces Exista si polite de asigurare medicala a calatoriei complexe ce pot oferi protectie si pentru: • Tratament stomatologic de urgenta (in limita unei sume specificate in contractul de asigurare) • Pierderea sau deteriorarea bagajelor • Intarzierea sau anularea zborului • Pierderea documentelor • Raspundere civila fata de terti Este important sa stii ca pretul asigurarii variaza in functie de sumele asigurate, perioada de asigurare, tara de destinatie si varsta asiguratului.
Ce documente sunt necesare pentru a incheia o asigurare de calatorie?
Iti sunt necesare pasaportul sau cartea de identitate.
Ce faci in caz de dauna ?
Suna cat de repede ai posibilitatea la societatea de asistenta a carui numar il ai trecut in polita de asigurare si ofera informatii referitoare la evenimentul produs si asigurarea ta (in maxim 48 de ore de la producerea evenimentului daca acest lucru este posibil). Este important ca societatea de asistenta sa aiba o reprezentanta in tara in care te afli pentru a avea acces gratuit la serviciile medicale de care ai nevoie. Pastreaza toate facturile, chitantele si fisele de tratament ce iti sunt puse la dispozitie de catre unitatea.

Parteneri

Serviciile incluse in www.rca-market.ro sunt oferite in parteneriat MILLENIUM INSURANCE BROKER SA, companie de brokeraj in asigurari autorizata conform Legii 32/2000, in baza avizului nr. 96/18.12.2001 emis de catre Comisia de Supraveghere a Asigurarilor.